Detta är ett prisvärt löpband. Självklart är det inte lika bra som premiumband (t.ex. Sole Fitness F85) men dessa kostar också 1-2 gånger mer (eller ännu mer). Abilica är ett välkänt märke som vi bara har goda erfarenheter av. De är kända för att göra gedigna och prisvärda träningsprodukter precis som detta löpband.

Abilica Trex 7 löpband

Abilica Trex 7 har en inbyggd träningsdator med 12 färdiga program så du kan variera dina pass. Displayen är en LCD skärm som visar din hastighet, distans, tid, kcal-förbrukning och puls. Pulsen kan mätas via handtagen eller trådlöst. Dämpningen sköts av 10 stycken dämpkuddar under löpmattan.

Fördelar med Abilica Trex 7

Abilica Trex 7 uppfällt

En stor fördel med detta bandet är utan tvekan det låga priset. Men trots priset besitter detta band en genomgående hög kvalité, en stabil ram och bra dämpning. Det är även relativt lätt och hopfällbart, detta i kombination med transporthjulen gör det mycket lätt att flytta. Perfekt för dig som är trångbodd och behöver platsen till annat emellanåt.

Nackdelar

Då det är såpass billigt följer en del mindre bra punkter också som är värda att ta i beakt. Motorn är bara på 1,75 hästkrafter och toppfarten 16 km/h. Även om det räcker för de flesta är det ett minus om du vill sprinta riktig snabbt ibland. En annan nackdel som de flesta budgetband lider av är att löpytan är lite mindre än på ett premiumband.

Abilica Trex 7 – Specifikationer

  • Motor: 1,75 Hk
  • Hastighet: 0-16 km/h
  • Mått (LxBxH): 170 x 73 x 130 cm
  • Vikt: 63 kg
  • Max användarvikt: 115 kg
  • Lutning: 0-15 %
  • Löpyta: 40 x 130 cm

Sammanfattningsvis är Abilica Trex 7 ett billigt löpband för dig som vill vara ekonomisk och inte har alltför höga krav!

Klicka här för att läsa mer och köpa på Gymgrossisten!

Klicka här för att läsa mer och köpa billigast på Sporttema!

OBS: Verkar tyvärr vara slutsålt överallt just nu (2022-04-30) – Spana gärna in detta löpband från Master Fitness istället!