Vi människor är skapade för väldigt hårda och påfrestande förhållanden.

Grottmänniska

Vi är skapade för att överleva trots alla odds och att kunna utstå hårda prövningar. Det är något som man lätt glömmer i dagens enkla och bekväma samhälle. Det är lätt hänt att man sitter stilla hela dagen om man har ett kontorsjobb, studerar (eller bara är allmänt lat).

Eftersom våra kroppar är 100% inställda på hårt fysiskt arbete dagligen blir det lite av en krock. För att vara så hälsosamma som möjligt måste vi aktivera oss till viss del. Annars kommer följdproblem (och till slut sjukdomar) som ett brev på posten. Det kan vara allt från fetma, blodproppar till mental dimma.

Självklart finns det många individer som älskar att träna och inte tänker på alla hälsofördelar det innebär. Men samtidigt finns det många som endast tränar just för att få en bättre hälsa, kanske är de på gränsen till att kroppen säger ifrån på allvar. nga av dem kämpar varje dag med motivation till att träna. Det är också till just dem som detta inlägg riktar sig!

Träningsmotivation – 4 enkla men givande tips

Som sagt är det inte alla som behöver någon motivation för att ge sig ut i löparspåret, gå till gymmet eller liknande. Men för de som verkligen behöver det kommer här lite effektiva tips och rekommendationer.

1 – Sätt upp bra mål med din träning

Målsättning är viktigt inom träning

Det är allmänt känt inom psykologi och dess vetenskap att målsättningar är en av de största och mest effektiva motivationerna. Att inte sätta upp mål gör att man driver runt lite planlöst. Tycker man det man gör är superkul behövs det inte några mål kanske, men vill man komma långt är det nästan ett krav! Det finns några enkla regler man bör följa när man sätter upp sina mål. Dessa är följande:

  • Små delmål som leder till större mål. Har du endast ett stort mål som att ”gå ner 50 kg” är det lätt att du tröttnar och lägger ner. Då är det bättre att sätta delmål om kanske 5 kg. Varje gång kanske du även får ”fira” på något sätt.
  • Dina mål ska vara helt mätbara. Att säga ”jag ska ha lite bättre form” är ett dåligt mål. Däremot att säga ”jag ska gå ner 15 kg” är ett bra mål.
  • Målen ska vara realistiska. Sätt bara mål som du idag känner att du kan klara av. Går det väldigt bra kan du istället sätta ett större mål framöver.
  • Dina målsättningar ska vara nedskrivna. Detta ger en extra stark effekt rent undermedvetet. Papper anses vara det allra bästa men ett dokument på datorn torde också gå bra.
  • Dina mål ska ha en fast deadline. Har du inte bestämt när du ska ha gått ner 15 kg är risken att du aldrig riktigt tar tag i det. Har man ingen deadline riskerar man att skjuta upp träningen till nästa dag.

2 – Gör det så lätt som möjligt för dig att träna

Köp ett löpband för motivationens skull

Om du från början tycker det är tråkigt och jobbigt att träna blir det inte bättre av att du måste ”kämpa” för att få till varje träningspass. Ett klassiskt exempel på detta är att ha långt till löpspåret, gymmet eller liknande. En lösning är att välja gym eller träningsanläggning som ligger så nära ens bostad (eller arbete) som möjligt, även om det kostar lite extra.

Ett annat alternativ är att köpa egen träningsutrustning till hemmet. Det kan vara allt från ett komplett hemmagym till hopprep, balansbräda med mera. Självklart vill vi slå ett slag för löpbandet som kanske är det mest effektiva träningsredskapet för motion. Vill man främst gå ner i vikt och bli hälsosammare på ett snabbt och enkelt sätt är ett löpband nästintill oslagbart. Den enda nackdelen med ett löpband är att de kostar en del pengar, men kan man verkligen sätta ett pris på en god hälsa? Spana in de bästa löpbanden här!

3 – Hitta en träningskamrat

träningskamrater

Om du inte redan har en träningskamrat kan vi starkt rekommendera det. Att träna ensam kan ha sin charm men är man två är det oftast roligare.Då kan man bland annat pusha och motivera varandra.

Kanske har du redan en bekant eller vän som tränar liknande saker som dig? Gör en koll i bekantskapskretsen och se vem du hittar. Kolla även in denna artikel angående att hitta träningspartner.

Vi hoppas ni uppskattade blogginlägget och fick lite träningsmotivation i blodet!

Detta var det andra blogginlägget här på löpband.com. Det första handlade om hur man hittar tid till träning, vilket kan va ganska relevant för motivationen. Läs det första inlägget här!